Vrouw naar verluidt betrapt op het illegaal vasthouden van Bitcoin in het Verenigd Koninkrijk.

Crypto-criminaliteit komt relatief vaak voor in de ruimte, en de laatste aanstichter – een 35-jarige vrouw in het Verenigd Koninkrijk die ten tijde van het schrijven van dit artikel onbenoemd blijft – is gepakt met ongeveer 115.000 pond illegaal vergaarde bitcoin in haar bezit.

Bitcoin is in het centrum van veel criminaliteit…

Het nieuws komt via het Proactive Money Laundering Team van de Met. Detectives openden eerst een onderzoek naar de financiële transacties van de vrouw nadat ze een aanvraag had ingediend voor verschillende “bounce back loans“, zakelijke leningen die bedoeld zijn om ondernemingen te helpen tijdens de coronaviruspandemie. Ze zijn vergelijkbaar met de PPP-leningen die in de Verenigde Staten worden gebruikt. Als uw bedrijf in moeilijkheden verkeert, kunt u een lening aanvragen die verschillende voordelen biedt, zoals uitstel van betaling of weinig tot geen rente.

De documentatie van de lening leek te suggereren dat de vrouw veel Bitcoin Trader in haar bezit had, wat prima zou zijn geweest, behalve tijdens de achtergrondcontrole, de oorsprong van de munten kon niet goed worden blootgelegd door de verantwoordelijken. Het zag er nog vreemder uit toen de vrouw een aantal zogenaamde “muilezelbanken” neerlegde, of beter gezegd instellingen die niet geldig zijn of niet via standaard financiële middelen zijn geregeld om geld te verkrijgen uit de leningen.

Na het gedrag van de vrouw nog verder te hebben onderzocht, werd ontdekt dat het geld later van deze muilezelbanken werd overgeschreven naar cryptocurrency portemonnees die eigendom waren van de cliënt en door hem werden geëxploiteerd. Dit leidde tot het uitvaardigen van een huiszoekingsbevel, zodat de federale toezichthouders het huis van de vrouw konden onderzoeken om een duidelijker inzicht te krijgen in de zaken waar ze bij betrokken was.

De politieagenten van de Suffolk Constabulary’s Proactive Crime Team hebben het huis van de vrouw in het dorp Ipswich doorzocht. Ze melden dat ze talrijke verlaten kinderen hebben gevonden in het hele huis, hoewel er op dit moment niet veel over hen bekend is. Het duurde niet lang voordat de vrouw werd gearresteerd en later werd gearresteerd op verdenking van fraude en talrijke andere misdrijven, waaronder het verwaarlozen van het witwassen van geld door kinderen.

Terwijl de vrouw later naar een plaatselijk politiebureau werd gebracht en verhoord, werd ze niet lang daarna vrijgelaten. De verdachte agenten die de huisaanval hebben uitgevoerd, hebben zich nu tot de rechtbank van Londen gewend om te zien hoe ze beslag leggen op wat ze beweren dat er illegaal bitcoin-fondsen in haar digitale portemonnee zijn opgesloten.

Dingen zoals dit lijken veel te gebeuren…

In een verklaring legde Detective Sergeant Ian Barrett van het Proactive Money Laundering Team van de Met uit:

Ik wil het publiek verzekeren dat de Met blijft werken met instellingen in de gereguleerde financiële sector en wetshandhavingspartners om de georganiseerde financiële criminaliteit aan te pakken en deze zware criminelen voor het gerecht te brengen.

Crypto-criminaliteit is de laatste tijd ongebreideld toegenomen, met als een van de grootste voorbeelden de Twitter BTC-hack die meer dan 121.000 dollar aan digitale fondsen zag gestolen door een 17-jarige hacker met de naam Graham Clark.