MicroStrategy blir det första noterade företaget för att hålla Bitcoin som reservtillgång

Berättelsen “Bitcoin (BTC) som en hård tillgång” sprider sig bortom detaljhandelsinvesterare till företagsvärlden när MicroStrategy köper 21 454 BTC värda över 250 miljoner dollar).

Nasdaq-listade MicroStrategy köper 250 miljoner dollar i BTC

Den Nasdaq-noterade MicroStrategy tillkännagav nyheten om tilldelning av Bitcoinkassa via en pressmeddelandeutfärdas på tisdagen (11 augusti 2020). Enligt meddelandet köpte företaget med 1,2 miljarder dollar cirka 250 miljoner dollar i BTC.

Kommentar till beslutet kommenterade vd för MicroStrategy Michael Saylor:

”Denna investering återspeglar vår övertygelse om att Bitcoin, som världens mest antagna cryptocurrency, är en pålitlig värdeförvaring och en attraktiv investeringstillgång med mer långsiktig uppskattningspotential än att hålla kontanter. Sedan starten för ett decennium sedan har Bitcoin framkommit som ett betydande tillägg till det globala finansiella systemet, med egenskaper som är användbara för både individer och institutioner. ”

Saylors kommentarer återspeglar de känslor som Bitcoin-förespråkarna förespråkar i argument som framhäver kryptos placering som en häck mot osäkerheter i mainstream-marknaden och negativa räntor från centralbanker. Faktum är att MicroStrategy-verkställande direktören fortsatte att säga : “MicroStrategy har erkänt Bitcoin som en legitim investeringstillgång som kan vara överlägsen kontanter och har följaktligen gjort Bitcoin till det huvudsakliga innehavet i sin finansreservstrategi.”

Förutom att erkänna Bitcoin potential som en häck mot inflation, avslöjade affärsintelligensföretaget att det bosatte sig på BTC som sitt föredragna val på grund av försäkran om betydande avkastning på investeringar. Faktum är att Bitcoin har varit den bäst framgångsrika tillgången under det senaste decenniet och är för närvarande uppe mer än 60 procent från år till dags.

Flera Bitcoin-förespråkare var snabba att reagera på nyheterna med Grayscales Barry Silbert och VanEcks lovordade flytten. Flera kommentatorer identifierade implikationen av ett offentligt företag som säkras med Bitcoin som ett stöd för BTC: s status somhaven tillgång.

Institutionell Bitcoin Adoption on the Rise

Nyheten om MicroStrategy som köper 250 miljoner dollar i Bitcoin som en reservkassotillgång är den senaste i en serie positiva adoptionsutvecklingar från institutionella investerare. Tidigare i augusti utsåg Wall Street-banken Goldman Sachs en ny global chef för digitala tillgångar bara veckor efter att han berättade för kunderna att BTC inte var ett bra investeringssats.

Företag som äger Bitcoin som en omsättningsbar investering i sina företags balansräkningar är troligtvis en indikation på en våg av institutionellt intresse. Sådana djupa fickor som kommer in i BTC-positioner kan vara drivkraften för den största krypto genom att marknadsföra ett nytt högtid hela tiden.

Som tidigare rapporteradav BTCManager , förutspår kryptoforskningsplattform Messari att en tilldelning av 1% av institutionella medel i Bitcoin kan orsaka ett enormt paraboliskt förskott för BTC. En sådan rörelse kunde se att Bitcoin når ett spotmarknadspris på $ 50 000.